top of page

Hernerisotto

Valmistusaika:

15 Minuuttia

Kypsennysaika:

20 Minuuttia

Annosta:

4

Resepti

Tuoreesta herneestä valmistettu risotto on mitä mainioin ruoka, joka taipuu alkuruuaksi, pääruuaksi tai lisukkeeksi. Laadukkaiden raaka-aineiden ansiosta ruoka maistuu ja näyttää hyvältä.

Ainekset

  • n. 1,5kg tuoreita Tammilehdon herneenpalkoja

  • 1 l kasvislientä

  • 1 dl valkoviiniä

  • 2 salottisipulia

  • 3,5 dl risottoriisia (esimerkiksi Arborio)

  • 1 dl creme fraichea

  • 100g voita

  • Loraus oliiviöljyä

  • 1 dl koskenlaskija ruoka & dippi juustoa

  • 50 g parmesaania lastuina

  • 70 g parmesaania raasteena

  • Oman maun mukaan suolaa, pippuria ja sitruunamehua (noin 2rkl)


Kuva valmistusvaiheesta

Valmistus

Vaihe 1


Keitä vesi kattilassa ja lisää kasvisliemikuutio.


Vaihe 2


Ota vedestä noin 2dl sivuun, jätä loput kattilaan. Soseuta 2/3 osaa herneistä 2 dl kasvisliemeen. Seos voi jäädä karkeaksi, ei siis tarvitse olla aivan sileää.


Vaihe 3


Kuullota hienonnettu sipuli kattilassa voi ja oliiviöljy seoksessa muutama minuutti, mutta älä ruskista.


Vaihe 4


Lisää joukkoon riisi ja jatka hetki kuullottamista.


Vaihe 5


Lisää valkoviini ja odota sen imeytymistä hetki, jonka jälkeen lisää kasvislientä noin 1-2 dl kerrallaan. Sekoittele riisiä vähän väliä ja tarkkaile nesteen imeytymistä. Nestettä lisätään aina kun edellinen neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin.


Vaihe 6


Lopuksi lisätään kasvisliemeen soseutetut herneet, koskenlaskija, creme fraiche ja parmesaaniraaste.


Vaihe 7


Anna risoton tekeytyä hetki. Risoton koostumuksen tulee olla hyvin kosteaa, itse riisin kuuluu olla pehmeää, mutta purutuntumaa pitäisi riisin sisällä olla, eli riisin kuuluisi olla al dente.


Vaihe 8


Annostele risotto tarjoiluastiaan ja ripottele päälle parmesaania lastuina.


Vaihe 9


Nauti ihanan kesän makuisesta risotosta!


Kuva aineksista
bottom of page