top of page

Hernekeitto

Valmistusaika:

10 Minuuttia

Kypsennysaika:

10 Minuuttia

Annosta:

2

Resepti

Hernekeitto kuuluu suomalaiseen kulttuuriin kuin nenä päähän. Tässä perinteisestä hernekeitosta hieman kevyempi, uudistettu versio. Valmista siis tämä kauniin vihreä hernekeitto tuoreista herneistä ja höystä pekonilla.

Ainekset

  • 600g Tammilehdon Herneitä

  • 2 salottisipulia

  • 1 valkosipulinkynsi

  • n. 1 rkl voita

  • 6 dl vettä

  • 1 kpl kasvisliemikuutio

  • 2 dl (1 prk) kuohukermaa

  • 1 tl suolaa

  • 1/4 tl valkopippuria

LISÄKSI

  • 40 g (1 pkt) pekonia tai vaikka siemeniä


Jos haluat keitostasi paksumpaa, voit myös laittaa joukkoon yhden perunan.


Kuva valmistusvaiheesta

Valmistus

Vaihe 1


Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi peruna. Kuumenna voi kattilassa. Lisää sipulit ja perunakuutiot. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä noin 15 minuuttia.


Vaihe 2


Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Paista pekonit rapeiksi pannulla.


Vaihe 3


Lisää kattilaan herneet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Soseuta keitto tasaiseksi. Kääntele kermavaahto joukkoon. Koristele annokset lopulla kermavaahdolla ja pekonilla/siemenillä.


Kuva aineksista
bottom of page