Resepti
Hernekeitto kuuluu suomalaiseen kulttuuriin kuin nenä päähän. Tässä perinteisestä hernekeitosta hieman kevyempi, uudistettu versio. Valmista siis tämä kauniin vihreä hernekeitto tuoreista herneistä ja höystä pekonilla.
Ainekset
600g Tammilehdon Herneitä
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
n. 1 rkl voita
6 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
2 dl (1 prk) kuohukermaa
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
LISÄKSI
40 g (1 pkt) pekonia tai vaikka siemeniä
Jos haluat keitostasi paksumpaa, voit myös laittaa joukkoon yhden perunan.
Valmistus
Vaihe 1
Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi peruna. Kuumenna voi kattilassa. Lisää sipulit ja perunakuutiot. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä noin 15 minuuttia.
Vaihe 2
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Paista pekonit rapeiksi pannulla.
Vaihe 3
Lisää kattilaan herneet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Soseuta keitto tasaiseksi. Kääntele kermavaahto joukkoon. Koristele annokset lopulla kermavaahdolla ja pekonilla/siemenillä.